Δημογραφικό πρόβλημα μια βόμβα για τον ελληνισμό

 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά. Σε μέγα εθνικό θέμα αναδεικνύεται το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, το οποίο κάθε χρόνο επιδεινώνεται και αποτελεί μια βόμβα για την οικονομία και κοινωνία και την οποία θα πρέπει να την απενεργοποιήσουμε, με το να ληφθούν άμεσα αποφασιστικά μέτρα..

Η δημογραφική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη βαθαίνει, η χώρα μας εμφανίζει από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ευρωπαϊκή ένωση. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της eurostat ο δείκτης ολικής γονιμότητας διαμορφώνεται στο 1, 3 παιδιά ανά γυναίκα την ίδια ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των είκοσι οκτώ μελών, διαμορφώνεται στο 1, 58 παιδιά. Η Ελλάδα παρουσιάζει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ε. Ε.

Από το 2011 και για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώνεται, οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στη χώρα μας μεταναστεύουν σε άλλες χώρες και ταυτόχρονα ο πληθυσμός της εξακολουθεί να γερνάει. Ποιες συνέπειες θα έχει αυτό το φαινόμενο και ποια θα είναι η έκταση του στο μέλλον; θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεση  της υπογεννητικότητας


Και ενώ αναμένονται πολύ σύντομα να ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα ευρήματα της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού της χώρας μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κομισιόν ο πληθυσμός τα επόμενα 50 χρόνια θα συρρικνωθεί στα 8, 5 εκατομμύρια, ενώ το 2100 θα μειωθεί σε 5, 5 εκατομμύρια και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο στα 4, 5 εκατομμύρια ενώ θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη.

Επισημαίνεται πως εδώ και τέσσερις δεκαετίες μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών και μαθητών, μειώνεται ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός και παράλληλα αυξάνεται ο ηλικιακά μέσος όρος του. Τα αίτια είναι πολλά και οι συνέπειες αβάσταχτες. Η μείωση του εργατικού δυναμικού σε όλες τις κατηγορίες και αγορές πληρώνει την οικονομία και το μέλλον. Κατά την διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται «υπό διωγμόν» εξαιτίας των ταλαιπωριών που έχουν οδηγήσει ή θα καταλήξουν στο μέλλον στην απομάκρυνση τους από την Ελλάδα, την οικογένεια, την εργασία, από τους φίλους τους ακόμη και από την ζωή.

Το δημογραφικό πρόβλημα θα επιδεινώσει, με την εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων, την γήρανση του πληθυσμού και την εκτόξευση της αποδημίας, που θα καταλήξουν σε μεγάλη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας. Για να σταματήσει η κατάρρευση και να επιβραδυνθεί ο ρυθμός γήρανσης, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον ευνοϊκό για την δημιουργία οικογένειας, την απόκτηση παιδιών και την παραμονή των νέων στον τόπο μας.

Πολλά νέα ζευγάρια έχουν την καλή διάθεση για απόκτηση παιδιών, όταν όμως καταγράφονται οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, οι χαμηλοί μισθοί, τα εξαντλητικά ωράρια, η μηδαμινή μισθολογική και εργασιακή κάλυψη, η επιθυμία αυτή αναστέλλεται. Η ανεργία που πλήττει τον νεανικό πληθυσμό μαζί με τις μειώσεις εισοδημάτων, τις αυξήσεις φόρων κάνουν την εξίσωση του δημογραφικού προβλήματος εξαιρετικά δυσεπίλυτη.

Επειδή οι προβλέψεις για την πληθυσμιακή πορεία της χώρας στις ερχόμενες δεκαετίες, είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, η βόμβα του δημογραφικού ετοιμάζεται να εκραγεί. Μια δίκαιη κυβέρνηση, η οποία ενδιαφέρεται για τους πολίτες της, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει την καταστροφή που συντελείται από την επιδείνωση του δημογραφικού και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της γεννητικότητας, την μεταβολή του δείκτη νέων ηλικιών και την αποκατάσταση του ισοζυγίου ενεργού πληθυσμού.

Η σημερινή όμως κυβέρνηση ξεκινάει μαζική ελληνοποίηση αλλοδαπών. Με αυτόν τον τρόπο θέλει και προσπαθεί να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα με το να «στραγγαλίζει» την Ελλάδα, ξεκινώντας την οριστική αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού με την νέα διάταξη νόμου που θα κατατεθεί στη βουλή μετά τις γιορτές. Συμφωνά με αυτήν «παιδιά» έως 23 ετών! θα λαμβάνουν άδεια παραμονής 10 ετών στη χώρα εάν έχουν συμπληρώσει τρία…. ολόκληρα χρόνια σε ελληνικά σχολεία, προανήγγειλε στη βουλή η υφυπουργός μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη.

«Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση πρέπει να απορροφήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες» ανέφερε σε ανάρτηση του ο καθηγητής νεότερης ιστορίας του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος.

Η χώρα «βουλιάζει» από μετανάστες οι οποίοι θα μπορούν να πολιτογραφηθουν ως «Έλληνες». Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η χρησιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων για την βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε εθνική αλλοίωση. Η αφομοίωση δυο διαφορετικών πολιτισμών και προπάντων διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και η συνύπαρξη τους στον ίδιο γεωγραφικό χώρο είναι σχεδόν αδύνατον. Ένα τεράστιο πρόβλημα αρχίζει να διαφαίνεται στην Ευρώπη και αγγίζει ουσιαστικά και την χωρά μας.

Η λαίλαπα των μεταναστευτικών μετακινήσεων για την χωρά μας, αν συνδυαστεί και με το δημογραφικό μας πρόβλημα, τότε δημιουργείται μια εκρηκτική και αρνητική κατάσταση σημαντική δια το μέλλον του ελληνισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πέραν της μετανάστευσης στο εξωτερικό, η αστυφιλία και η εσωτερική μετανάστευση κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε σαν αποτέλεσμα τον μαρασμό και τον αργό θάνατο της επαρχίας.

Με ποσοστό ηλικιωμένων πλέον του 20%, σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις πιο γηρασμένες χώρες της Ευρώπης. Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει και το γεγονός ότι οι θάνατοι πλέον υπερτερούν των γεννήσεων. Και τι πρέπει να γίνει; να αυξηθούν οι γεννήσεις. Για να αυξηθούν όμως χρειάζονται υποδομές και δραστικές αλλαγές. Σημαντικό ρόλο παίζει η αβεβαιότητα για το μέλλον. Δεν αποφασίζεις να κάνεις παιδιά αν δεν μπορείς να σχεδιάσεις για την επόμενη μέρα και αν δεν υπάρχει ένα δίχτυ ασφάλειας.

Ας αναρωτηθούμε πως θα είναι οι οικογένειες με τα σημερινά δεδομένα στο μέλλον. Οι υπολογισμοί δείχνουν πολλαπλασιασμό των μονοπρόσωπων νοικοκυριών, το αύριο διαγράφεται με όλο και περισσότερους εργένηδες, ενήλικες με παιδιά, ομόφυλα ζευγάρια, παιδιά σε ελεύθερη συμβίωση.

Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και επεκταθεί χωρίς λήψη δραστικών μέτρων, προοιωνίζεται το μέλλον αρκετά ζοφερό και εφιαλτικό. Ναι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, πρέπει να πειστεί η Ελληνίδα μητέρα να προχωρήσει στη γέννα ελλάνιων γόνων. Τα μέτρα που θα παρθούν πρέπει να είναι μια αποδοτική επένδυση για το μέλλον του ελληνισμού, πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια με κάθε τρόπο, διότι μόνο αυτή μπορεί να δώσει το δυναμικό που χρειάζεται η πατρίδα, δια να αντιμετωπίσει την λαίλαπα που πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος θα κληθούν να την πληρώσουν οι επερχόμενες γενεές και θα είναι οδυνηρή η αποπληρωμή.

Εάν υπάρχει στον πλανήτη κάποια χώρα που οι ιστορικές και γεωγραφικές της δομές δεν επιτρέπουν πολιτισμικούς πειραματισμούς, αυτή είναι η Ελλάς, γιατί δικαιωματικά ανήκει στους αυτόχθονες Έλληνες ιθαγενείς. Κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από Έλληνα ιθαγενή πολίτη. Η ιθαγένεια δεν εκχωρείται, δεν δωρίζεται, δεν πωλείται γιατί είναι θέμα γενετικής προέλευσης δηλαδή καθορίζεται από το αίμα.

Γιατί την ελληνική ιθαγένεια την φέρουν μόνο όσοι προέρχονται από το ελληνικό έθνος μέσω DNA.. Είμαστε υπεύθυνοι για την αποκατάσταση της αληθινής ιστορίας και των αληθινών ηρώων μας, την καταγωγή μας και των κληρονομικών δικαιωμάτων μας.

Τελικά το δημογραφικό της Ελλάδος λύνεται μόνο με Έλληνες!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια