Διεθνής αμνηστία: Οι «ελληνικές κυβερνήσεις» διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας εις βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών

 Η διεθνής αμνηστία καταγγέλλει τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις στο συμβούλιο της Ευρώπης.

Η καταγγελία είναι ότι με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι εκάστοτε κυβερνήσεις παραβίασαν τις διατάξεις του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη σχετικά με το δικαίωμα στην υγεία.

Όπως τόνισε η κυρία Sanhita Ambast ερευνήτρια και σύμβουλος για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα «Δεν υπάρχει ασυλία ως προς τον έλεγχο και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις βλαβερές συνέπειες των αποφάσεων τους στους ανθρώπους και στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα τους»

Πιο συγκεκριμένα, το 2010, και ενώ η χώρα έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο, η τότε κυβέρνηση κάνει άμεση περικοπή στον τομέα της υγείας και μάλιστα ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, πανηγύριζε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξοικονόμησε 1,4 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό.

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι παράλληλα ξεκίνησε τα σχέδια συγχώνευσης των δημόσιων νοσοκομείων για χάρη των μνημονιακών δεσμευσεων.
Ένα μεγάλο ερώτημα που γεννάται εδώ είναι, γιατί έγιναν όλα αυτά και ποια είναι τα αποτελέσματα σήμερα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκίνησε την υπολειτουργία του Ε.Σ.Υ. συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο, διέλυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πέταξε εκτός συστήματος υγείας χιλιάδες ανασφάλιστους.
Και καθώς οι κυβερνήσεις άλλαζαν, ο ένας χτύπαγε την δημόσια υγεία μετά τον άλλον.

Το αποτέλεσμα;
Σήμερα η δημόσια υγεία έχει ιδιωτικοποιηθεί!

Πώς γίνεται η  υγεία, η μεγαλύτερη αξία για τον άνθρωπο να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών;
Αν όλες αυτές οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί υγείας, φτάσαν εδώ που φτάσαν την δημόσια υγεία, μήπως θα έπρεπε να πάρει την διαχείριση στα χέρια του ο Έλληνας πολίτης.
Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό;
Μήπως όλοι οι Πολίτες θα είχαν ασφάλεια, όχι όπως τώρα που βλέπουμε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, ανασφάλιστους και όλα τα χρήματα τους πανε σε ιδιώτες γιατρούς.
Μήπως δεν θα υπάρχει δημόσιο νοσοκομείο που να υπολειτουργεί, και θα διαθέτει εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, διαμορφώνοντας έτσι ένα αρμονικό περιβάλλον για τον πολίτη
Μήπως το προσωπικό θα είναι άμεσα καταρτημένο, για να φέρει σε πέρας τις ανάγκες του πολίτη, όχι όπως τώρα που βιώνουμε τον χρηματισμό του ιατρικού προσωπικού για να πράξουν αυτό για το οποίο έχουν πάρει όρκο!

Βέβαια μπορεί κανείς να πει ότι όλα τα παραπάνω είναι εικασίες ή ότι δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ.
Χρόνια όμως βλέπουμε τις καθεστωτικές κυβερνήσεις να δυναστεύουν και να «δολοφονούν» τον άνθρωπο. Και πάντα βγαίνουν αλώβητες, όμως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει για όλα, αλλά και πάλι είναι χρεωμένος.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δίνουν τέλος στην ζωή τους, γιατί βλέπουν την σάπια κοινωνία που δημιούργησε το καθεστώς 

Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση;
Ως πότε ο Έλληνας πολίτης θα είναι μόνιμα παρατηρητής, χωρίς να παίρνει θέση και λόγο για την ζωή του και αυτά που του ανήκουν, επιτρέποντας σε διαχειριστές να ‘βιάζουν’ τον βίο του και να αποφασίζουν πως και πόσο θα ζήσει;
Μήπως ήρθε η ώρα ο στάβλος τού Αυγεία να καθαρίσει;
Αν ναι τότε μόνο ο άνθρωπος έχει την δύναμη αυτή.
Πώς;
Με την ένωση του!
Αν όλοι οι άνθρωποι ενωθούν, σε ένα σώμα, ένα νου, τότε δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν πολιτικό, κανένα υπουργό, κανένα διαχειριστη να του λέει τι θα κάνει και πως θα το κάνει, αφού η υγεία και συνάμα η ζωή του ανθρώπου θα είναι στα χέρια του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια